degisti.com

zamanla her şey değişir…

Beşiktaş Astro Tütün Deposu – Shangri La Bosphorus İstanbul

Beşiktaş Astro Tütün Deposu – Shangri La Bosphorus İstanbul

 

Besiktas_Astro_Tutun_Deposu1

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk sanayi yapılarından biri olan Beşiktaş Astro Tütün Deposu, mimar Victor Adaman tarafından 1929 yılında, Beşiktaş’da(http://www.degisti.com/index.php/archives/2589) inşaa edilmiştir. Arsada önceleri bulunan tarihi ahşap konak yanınca, daha sonra Avustralyalı bir firma tarafından bu tütün deposu yaptırılmıştır.

Bina yıllarca Astro Tütün Deposu olarak hizmet verdikten sonra, bir süre Grundig televizyon fabrikası olarak kullanılmıştır. 1985 yılından sonra boş olan bina,yıkıldı yıkılacak noktasına geldiğinde, Tekfen tarafından Tanrıverdi Holding’e satılmıştır. Bu satış işleminden sonra tarihi tütün deposu yıkılarak yerine 7 yıldızlı, altı katı denizin altında olmak üzere toplam 13 kata, 186 odaya sahip olacak olan otel inşaasına başlanmıştır.

Mülkiyeti Tanrıverdi Holding’de kalacak olan otel,  Türkiye’yi riskli bölge olarak gördüklerinden dolayı bu topraklara gelmek istemeyen ve ikna edilme süreci yaklaşık 6 yıl süren Shangri-La tarafından 30 yıllığına kiralanmıştır.“Shangri-La Bosphorus İstanbul” un açılışının 2013’ün ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

 Adminden Not: Bir Beşiktaşlı olarak mantıklı birçok nedenden dolayı bu otelin yapımına  karşı olduğumu belirtmeliyim.Güvenlik gerekçesiyle iskelemizi,çay bahçemizi,akbil gişemizi,otobüs duraklarımızı son olarak da Akaretler otobüs durağını ve üst geçitimizi elimizden alan şahıslara soruyorum;bu otel açıldığında varlığıyla güvenliğinizi tehdit etmeyecek mi acaba???

 

 

Shangri_La_Otel_Istanbul_Ocak_2013

 Yapı yukarıdaki haliyle Astro Tütün Deposu’nun 1965 tarihindeki görünümüne çok benziyor.

Shangri_-La-Bosphorus-İstanbul_20Mart2013Shangri-La Bosphorus ?stanbul

Shangri-La Bosphorus ?stanbul_2014

 Shangri_La_Bosphorus_İstanbul_Besiktas_Kasim_2014

Paylaşmak ister misiniz ?

Admin

Website:

4 comments

fikret öksüz

gercekten cok güzel bir otel olmus beşiktas gibi biryerte mükemel bir görüntü

Mutlu

Yapı depo olarak tasarlanıp yapıldığı için otel olarak kullanmak isteyenlerin işine yaramıyordu. E o zaman napalım. Yıkalım binayı. Dışı eski haline benzesin. İçi ise otel amaçlı oda oda yapılsın. Nasıl bir dingilliktir ya tarihi yapı yıkmak.

SEDAT ABRA

shangri – la otel zincirini Türkiye’ye çekenlerden, İstanbul’a 7 ******* otel kazandıran, üst düzey turisti ülkeye çekenlerden, oteli inşa edenlere ne mutlu.

ETE

SHANGRI LA’NIN DIGER GOZU HAYDARPASA GARINDA OLABILIR 😉

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir