degisti.com

zamanla her şey değişir…

Beşiktaş Barbaros Bulvarı

Beşiktaş Barbaros Bulvarı

Barbaros Bulvarı,İstanbul Beşiktaş’da(http://www.degisti.com/index.php/archives/2589),Barbaros Hayrettin Paşa’nın türbesinin bulunduğu noktadan başlayıp, Yıldız’dan geçip Zincirlikuyu’ya kadar uzanan dik ve geniş caddenin adıdır. Adnan Menderes’in Vatan Caddesi’nden(http://www.degisti.com/index.php/archives/278) sonra açtırdığı 2. bulvardır. İstanbul imar faaliyetleri çerçevesinde yapımına 1957 yılında başlanan bulvar, 1958 yılında trafiğe açılmıştır.

1956-1958 yılları arasında,Beşiktaş meydanı ve çevresinde oldukça kapsamlı çalışmalara gidilmiş;sahil yolu genişletilmiş ve meydandan Zincirlikuyu’ya doğru oldukça dik bir eğime sahip olan Barbaros Bulvarı açılmıştır.Yapıldığı ilk yıllar halk arasında” Yıldız Yokuşu” olarak da bilinen Barbaros Bulvarı’nın,1960’lara kadar iki yanında daha çok dutluklar,çayırlar,daha az olarak da evler ve binalar görülürken,bu tarihten sonra hızlı bir yapılaşma sürecine girilmiştir.

Barbaros Bulvarı,şehrin çeşitli yönlerinden gelerek Beşiktaş’da düğümlenen trafiği,Zincirlikuyu ve Büyükdere Caddelerine bağlaması yanında,Boğaziçi Köprüsü’ne de bağlamasıyla,bugün İstanbul’un en önemli arterlerinden biridir.

28_Nisan_2013_Barbaros_Bulvari

Barbaros_bulvari_28_Nisan_2013

besiktas_barbaros_bulvari_2014

barbaros_bulvari_kasim_2015

 

Linkler:

www.besiktastayim.net

 

Paylaşmak ister misiniz ?

Admin

Website:

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir